Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller

Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller

Från första stund blir man bortskämmd med maten här hemma! Idag fick vi avnjuta en mumsig måltid på älgfilé. Mammas hemlagade svartvinbärsgelé till.. Muums!

älgfile

Gräddstuvade kantareller & morötter

400 g färska kantareller
2 stora morötter skurna i slantar
3 msk smör eller margarin
1 msk honung
2½ dl grädde
salt & svartpeppar

Koka morotslantarna i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Smält smör i en kastrull, fräs svampen och morötterna en stund. Tillsätt grädden och honungen och låt koka ihop en stund. Smaka av med kryddorna.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Johanna
    Posted at 15:59h, 16 augusti Svara

    Men guuuuuuud så gott!

  • pia
    Posted at 17:40h, 16 augusti Svara

    mumsit!

  • gronkis
    Posted at 18:43h, 16 augusti Svara

    Kardemummagummans mor verkar inte vara helt tokig i köket heller, gud så gott!!

  • Sanna
    Posted at 22:25h, 16 augusti Svara

    Stuvad svamp var inte igår. Tack för inspiration!

  • Therese
    Posted at 21:10h, 17 augusti Svara

    Så gott finns ju inget bättre.
    Kantareller hoppas jag snart få åka och plocka, börjar bli dags…
    Mvh

  • Hanna
    Posted at 16:49h, 23 augusti Svara

    Oj oj så gott!

Post A Reply to Johanna Cancel Reply