Kardemumma Gumman´s Tvistkaka (Sockerkaka med chokladbollssmet)

Kardemumma Gumman´s Tvistkaka (Sockerkaka med chokladbollssmet)

Huset är nystädat och fikalagret uppbunkrat till helgen! Kan det bli bättre än så? 🙂

Tvistkakan består av en sockerkaka i långpanna men med chokladbolls smet i! En spännande mix för äkta sockerråttor! Väldigt lätt & snabb bakad! Själv kommer jag att tillägga bär i smeten nästa gång istället för chokladsmeten, blev nästan för mycket sött för mig!

tvistkaka

Det här behöver du:

Sockerkaksmeten
100g margarin
3 dl mjölk
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 ägg
kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna (Jag använde en lite mindre modell) och strö över kokosflingor. Smält smöret och blanda ihop med mjölken. Rör ihop alla torra ingridienser, häll över smör/mjölk blandningen och sist rör ner ägget. Blanda väl och häll i långpannan.

Chokladbolls smeten

150g smält margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
4-6 msk kakao
2 msk starkt kaffe

Häll det smälta margarinet och kaffet över de torra ingredienserna och rör om. Klicka ut blandningen över sockerkakssmeten. Strö lite kokosflingor överst.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Skär kakan när den svalnat.
Servera med en klick vaniljvisp!

tvistkokkos

TREVLIG HELG ALLA!

nette
info@kardemummagumman.se
12 Comments
  • Danielle
    Posted at 19:42h, 24 juli Svara

    Vilken kul idé!

  • Carolina
    Posted at 14:59h, 25 juli Svara

    Gud så gott!

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 22:23h, 25 juli Svara

    vilken bra kombination, lät riktigt smarrigt!

  • Filibabba
    Posted at 09:41h, 26 juli Svara

    ååh så gott det ser ut! =)

  • Jessica
    Posted at 14:30h, 26 juli Svara

    Ser riktigt gott ut och socket borde ju inte vara några problem att minska mängden på.

    Ha en bra dag!

  • Pernilla
    Posted at 17:24h, 26 juli Svara

    vilken häftig kombo 🙂 jag åt en kladdkaka med chokladbollssmet ovanpå för nåt år sen och det var också hur gott som helst, men det räckte verkligen med en liten, liten bit.

  • Junitjej
    Posted at 08:29h, 27 juli Svara

    Den ser fantastiskt god ut!

  • Emilies Skafferi
    Posted at 19:47h, 27 juli Svara

    Vilken roligt kombination! Det låter supergott!:)

  • Therese
    Posted at 19:38h, 28 juli Svara

    Jo nog va detta något för en sockerråtta som jag alltid..
    Måste definitivt pröva…

  • Sandra drömkaka
    Posted at 12:18h, 04 augusti Svara

    Åh herregud vad gott med chokldbollssmet i! chokladbollar är något jag ALDRIG kan lessna på 🙂

  • Pingback:Kardemumma Gumman´s Tvistkaka | Sofsans blogg
    Posted at 14:54h, 21 december Svara

    […] runt lite härom dagen och hittade ett intressant recept inne hos Kardemumma Gumman.En tvistkaka ,det är en sockerkaka med chokladbollssmet.Den blev super […]

  • Linali
    Posted at 14:36h, 05 augusti Svara

    Ska det bara vara ett ägg? Tyckte inte den “stannade” riktigt… Men smaken var det inget fel på, chokladbollar kan ju lixom inte bli fel 🙂

Post A Comment