24 jul Kardemumma Gumman´s Tvistkaka (Sockerkaka med chokladbollssmet)
Huset är nystädat och fikalagret uppbunkrat till helgen! Kan det bli bättre än så? 🙂
Tvistkakan består av en sockerkaka i långpanna men med chokladbolls smet i! En spännande mix för äkta sockerråttor! Väldigt lätt & snabb bakad! Själv kommer jag att tillägga bär i smeten nästa gång istället för chokladsmeten, blev nästan för mycket sött för mig!
Det här behöver du:
Sockerkaksmeten
100g margarin
3 dl mjölk
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 ägg
kokos
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna (Jag använde en lite mindre modell) och strö över kokosflingor. Smält smöret och blanda ihop med mjölken. Rör ihop alla torra ingridienser, häll över smör/mjölk blandningen och sist rör ner ägget. Blanda väl och häll i långpannan.
Chokladbolls smeten
150g smält margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
4-6 msk kakao
2 msk starkt kaffe
Häll det smälta margarinet och kaffet över de torra ingredienserna och rör om. Klicka ut blandningen över sockerkakssmeten. Strö lite kokosflingor överst.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Skär kakan när den svalnat.
Servera med en klick vaniljvisp!
TREVLIG HELG ALLA!
Danielle
Posted at 19:42h, 24 juliVilken kul idé!
Carolina
Posted at 14:59h, 25 juliGud så gott!
åsa - hello sugar!
Posted at 22:23h, 25 julivilken bra kombination, lät riktigt smarrigt!
Filibabba
Posted at 09:41h, 26 juliååh så gott det ser ut! =)
Jessica
Posted at 14:30h, 26 juliSer riktigt gott ut och socket borde ju inte vara några problem att minska mängden på.
Ha en bra dag!
Pernilla
Posted at 17:24h, 26 julivilken häftig kombo 🙂 jag åt en kladdkaka med chokladbollssmet ovanpå för nåt år sen och det var också hur gott som helst, men det räckte verkligen med en liten, liten bit.
Junitjej
Posted at 08:29h, 27 juliDen ser fantastiskt god ut!
Emilies Skafferi
Posted at 19:47h, 27 juliVilken roligt kombination! Det låter supergott!:)
Therese
Posted at 19:38h, 28 juliJo nog va detta något för en sockerråtta som jag alltid..
Måste definitivt pröva…
Sandra drömkaka
Posted at 12:18h, 04 augustiÅh herregud vad gott med chokldbollssmet i! chokladbollar är något jag ALDRIG kan lessna på 🙂
Pingback:Kardemumma Gumman´s Tvistkaka | Sofsans blogg
Posted at 14:54h, 21 december[…] runt lite härom dagen och hittade ett intressant recept inne hos Kardemumma Gumman.En tvistkaka ,det är en sockerkaka med chokladbollssmet.Den blev super […]
Linali
Posted at 14:36h, 05 augustiSka det bara vara ett ägg? Tyckte inte den “stannade” riktigt… Men smaken var det inget fel på, chokladbollar kan ju lixom inte bli fel 🙂