Cheesecake med jordgubbar & choklad

Cheesecake med jordgubbar & choklad

Förra fredagen så hade vi lite Knytis hos Jenny, innan vi skulle ut på tomatkarnevals dans! Vi åt grillade fläskfiléspett, med champinjoner & bacon samt pastasallad. Till dessert hade Jenny gjort en supergod cheesecake! Mums! 😛

cheesecake

Det här behöver du:

3 st ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
ev. 1 st citron

Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke.Rör därefter ner
grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.

Krossa kexen och lägg detta på botten av en rund form med löstagbar botten och häll över smeten.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Dekorera med lite smält choklad ringlad ovanpå samt jordgubbar!

nette
info@kardemummagumman.se
12 Comments
  • Sandra drömkaka
    Posted at 14:27h, 10 juli Svara

    Oh ändå så god den ser ut, jättefin också 🙂
    Jag bakade igår så gott o det blir kalas i helgen så oj oj hur ska jag bestämma mej vilka tårtor som ska bakas 😉 Dagens i-landsproblem haha illa!

  • Jenny
    Posted at 08:45h, 11 juli Svara

    Hihi,såg ju finare ut på bild än i verkligheten:D

  • Pialotta
    Posted at 16:08h, 11 juli Svara

    Härligt, ljuvligt gott och somrigt:-)

  • Rebecca
    Posted at 20:53h, 11 juli Svara

    Gud vad tjusig! Jag blev helt otroligt sugen på cheesecake nu!

  • Therese
    Posted at 10:39h, 12 juli Svara

    Så gott det såg ut..

  • Jessica
    Posted at 11:10h, 12 juli Svara

    Åhå, vad läskande den skapelsen såg ut =)

  • Pia
    Posted at 16:39h, 12 juli Svara

    jaa den kakan var verkligen ljuvligt god!

  • s
    Posted at 16:53h, 12 juli Svara

    Det är så himla gott med cheescake, man får tacka för receptet:)
    /S

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 19:59h, 12 juli Svara

    mmm, cheesecake som är så gott! den såg dessutom riktigt fin ut. 🙂

  • Madde
    Posted at 17:24h, 14 oktober Svara

    Nee denna gillade jag inte sa varst mkt faktiskt om jag ska va arlig.. provade gora den idag o den foll mig inte riktigt i smaken, slangde allt i soptunnan haha! Kande mig illamaende efter bara nagra skedar tyvarr .. tror det var for mkt gradde, ost o socker i den for mig. trist eftersom jag vanligtvis alskar cheesecake. Jag skyller pa mig sjalv dock och inte receptet 🙂

  • Pingback:2010 in review « Kardemumma Gumman
    Posted at 11:40h, 02 januari Svara

    […] Cheesecake med jordgubbar & choklad July 2009 10 comments […]

  • Lena
    Posted at 09:53h, 25 februari Svara

    Tack för bra tips!
    Tänker på ordningen man ska vispa, för att slippa diska emellan. Lätt o smidigt gick det! :o)

Post A Reply to 2010 in review « Kardemumma Gumman Cancel Reply