Ben & Jerry´s Mango Melon glass (hemmagjord)

Har länge haft Ben & Jerry´s homemade icecream & desserts recept bok, men ännu inte testat något recept. Recepten där kräver tyvärr en glasmaskin som jag ännu inte fått. Tog iaf lite inspiration ifrån boken och gjorde Mango Melon glass. Behöver man ens säga att det var himmelskt gott? 😛

Det skulle egentligen va mosad färsk mango i receptet men använde en barnmatsburk med mango puré istället! (Precis som Linda (kryddburken) gjorde igår). Färsk cantaloupe melon mosade jag till puré och lade i. Men går med vilken melon som helst.

mango melon glass

Det här behöver du:

2.5 dl vaniljvisp
1 dl grädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 burk mango puré (barnmat)
½ cantaloupe melon


GÖR SÅHÄR :

Vispa vaniljvisp, samt grädden. Blanda ner florsockret och vaniljsockret. Mosa en halv cantaloupe melon tillsammans med mangopuren tills allt är en slät massa. Vänd ner purén i grädden. Fyll i plastburk med tätslutande lock och frys in minst 5-6 timmar.

glass collage