26 maj Tortellini med ricotta och basilika
Vi har hittat en ny favorit lunch, som är klar på 5 minuter! FEM minuter, kan det bli bättre? 😀 Emmis smaskade i sig med ett belåtet ljud och jag tyckte den var super. Kräver inga kock kunskaper alls!
Hemligheten heter : Pastella färsk Tortellini med ricotta och basilika.
Ideén till rätten kom ifrån Linda, men med mindre ändringar!
Det här behöver du :
Färsk tortellini med ricotta & basilika (4 port)
(1 påse färsk bladspenat, lämnade jag bort då vi inte hade nån)
2 dl grädde
1 dl finriven parmesan
Salt & grovmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enl. förpackningen. Häll av vattnet, slå på grädden och lägg i bladspenaten. Ställ tillbaka kastrullen på spisen, riv ner parmesanossten och rör om hastigt så allt blandar sig! Krydda med salt & svartpeppar! Servera genast!
Minna
Posted at 21:39h, 26 majSåg riktigt smarrigt ut det där! Ett tips om du gillar färdig pasta är märket “Giovanni Rana”. De har en pasta som innehåller tryffel (i vilken mängd vet jag dock inte 🙂 ) som är sjukt god med lite parmesan och olivolja på! Brukar kosta runt 40 kr vilket är lite mycket för ca 2 portioner, men det är lätt värt det!
I Nadjas kök
Posted at 08:38h, 27 majFärsk Tortellini är mycket snabblagad och gott.
Nadja
Kashaya
Posted at 14:14h, 27 majÅh den där brukar jag ofta köra till lunch så himla smidigt.=)
Johanna
Posted at 19:59h, 27 majjag sprang genast till affären och handlade till middag. Jag tog en med ricotta/spenat och en med skinka, mix it up lite granna 🙂 Och så pressade jag en klyfta vitlök i, yummo 🙂 Hela familjen åt och njöt. Tack för tipset, det var inte sista gången!
kardemummagumma
Posted at 20:05h, 27 majJohanna: Det var ett bra tips att blanda olika smaker! 🙂 Ska jag testa nästa gång!
åsa - hello sugar!
Posted at 21:26h, 27 majdet så skönt med mat som går snabbt att laga. ännu bättre när det är något sånt här smaskigt. 🙂
Camilla & Thomas
Posted at 21:32h, 27 majSånt där är ju så gott! Ska försöka få mannen min att vilja äta det till lunch någon dag.. trots att det inte är “kött” i – som han brukar säga 🙂