Grönsakspirog med Kidneybönor i chilidressing

Grönsakspirog med Kidneybönor i chilidressing

Man kan verkligen göra mycket med smördeg! Härom kvällen var vi sugna på lite gott och wokade ihop lite grönsaker & svamp, kryddade ordentligt, toppade med Kidneybönor i chilidressing samt fetaost. Mums!

pirog
grönsakspirog

Det här behöver du:

Smördeg
Valfria grönsaker, ex:
Broccoli
tomat
lök
champinjoner
paprika

Fetaost
Kidneybönor i chilidressing
+ en skvätt grädde
Szechuan Peppar, Chili & Ingefära Salt
Harissa

Gör så här:

Woka grönsakerna, krydda ordentligt med valfria kryddor, häll på en skvätt grädde och låt koka en stund. Kavla ut smördegen lite om du använder smördegsplattor. Lägg en klick av grönsakerna och vik upp kanterna på smördegen. Toppa med kidneybönorna och fetaosten. Grädda i ugn enligt graderna på smördegspaketet.
Blir riktigt smarrigt!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • åsa - hello sugar!
    Posted at 21:03h, 25 maj Svara

    det där lät riktigt smarrigt!! jag sparar genast receptet. 🙂

  • I Nadjas kök
    Posted at 11:27h, 26 maj Svara

    Ser supergott ut, tack för tipset!

  • Åsa/ensidamedmat
    Posted at 18:04h, 26 maj Svara

    Javisst är det lätt att svänga ihop något gott med smördeg!!
    Ditt sätt att göra piroger var nytt för mig…måste jag testa! Såg väldigt gott ut!

    Mvh Åsa!

  • kryddburken
    Posted at 20:25h, 26 maj Svara

    Fredagtips de där ju!! Ser verkligen gott ut! Måste prova, men bönorna kanske man kan byta ut… 😀
    Ha det gott!

  • Ullis
    Posted at 10:26h, 27 maj Svara

    Oj , det där lät kalasgott. Det receptet ska jag absolut testa. Blir perfekt till helgen!!

  • Cutecake
    Posted at 14:18h, 27 maj Svara

    Det här ser väldigt gott ut, blev såå sugen!

Post A Reply to Cutecake Cancel Reply