Ugnsrostade Rotsaker
Vi har mest varit ute och flängt runt nu på dagarna så hinner knappt stöka i köket. Igår kväll skivade jag lite rotfrukter och ställde i en skål med vatten och satte i kylskåpet över natten/dagen så det skulle gå snabbare att få lite mat ikväll! 🙂 Ugnsrostade rotfrukter är så gott med bara en sallad till om man har bråttom. Annars passar det utmärkt till grillat!
Denna rätt är inte GI vänlig, (kämpar på än men i lite mildare skala och ligger nu på ca – 6 kg).
Det här behöver du:
3 stora potatisar
2 stora morötter
1 liten palsternacka
1 skivad rödlök
1 röd paprika
3 dl färska champinjoner
Olja
Salt, peppar & grill krydda
Skala och skiva rötterna och löken. Skär potatis i skivor på längden. Dela och kärna ur paprikan samt skär champinjonerna i 4 delar. Lägg allt i långpanna och vänd runt om med olja. Salta och peppra. Rosta på nedre gallret i 225 grader 20-30 minuter.
Servera med en sallad, kött, baguett etc..
PS: Ännu hinner ni vara med och tävla om spännande kryddor ifrån Kryddlandet! Tävla HÄR!