Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål

Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål

Brysselkål, en liten goding som vissa hatar och vissa älskar! Vi använder den som ersättning till potatis, ris etc.. Tycker den passar alldeles utmärkt tillsammans med en bit lax! Om man glaserar den blir den mycket godar & smakrikare, brysselkålen i sig tycker jag är besk i smaken. Smakkombinationerna smälter samman bra med laxens sälta & hetta, mot brysselkålens sötma.. 🙂

Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål

lax

Du behöver:

4 Tinade Laxfileér
1 paket grädde
Sambal Oelek
salt, citronpeppar, Red hot chili explosion & dill

1 nät brysselkål
3 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk brun farin

Gör så här:

Placera laxen i en smörjd ugnsform, krydda laxen med lite salt & citronpeppar, in i ugn ca 10 minuter. Blanda grädden med lite salt, citronpeppar, dill, sambal oelek & red hot chili explosion. Häll över laxen och in i ugn i ytterligare 5 minuter. Klart för servering!

Putsa brysselkålen, skär bort stjälkarna och mörka blad.
Koka dem i saltat vatten ca 5 min.
Häll av vattnet och Bryn kålen i matfett, honungen och brun farin. Servera genast.

2907477181

nette
info@kardemummagumman.se
7 Comments
  • Jossan
    Posted at 20:07h, 15 januari Svara

    Åh där fick jag ett bra tips! Vi som äter lax typ varannan dag känns det som. 😀 Brysselkål blir ju perfekt till!! Ska jag prova snarast!

  • Johanna
    Posted at 20:28h, 15 januari Svara

    Brysselkål är mums filibabba 🙂

  • momma
    Posted at 22:12h, 15 januari Svara

    soåg mumsfilibabba ut hede

  • KarinW
    Posted at 23:16h, 16 januari Svara

    Erkänner att jag inte är någon älskare av brysselkål men till den där goda laxen så kanske…..
    Trevlig helg på dig!

  • Jennie
    Posted at 13:39h, 17 januari Svara

    Smarrigt! Jag älskar brysselkål! 🙂 Mums!

  • Pingback:Ugnsbakadlax med Romsås « Kardemumma Gumman
    Posted at 10:51h, 23 april Svara

    […] Recept på laxen hittar du tex här! […]

  • Anna
    Posted at 16:30h, 01 juli Svara

    Underbart! Detta ska jag genast sätta igång och laga!

Post A Reply to KarinW Cancel Reply