31 dec Chokladtryffelterrin
Chokladtryffelterrin får inleda det nya året! Med inspiration ifrån “Allt om mat” testar jag detta recept, på trippel chokladtryffel! Använde mig av mörk 70 % choklad ifrån Brunberg, mjölkchoklad ifrån Marabou och vitchoklad med torkade jordgubbar ifrån Kalev! I receptet äts desserten med rårörda Hjortron!
Chokladtryffelterrin
Till 5 Pers:
100 g mörk 70 % choklad
0.75 dl + 0.5 dl + 0.5 dl Vispgrädde
100 g mjölkchoklad
125 g Vitchoklad
15 g smör
Gör såhär:
1. Pensla insidan av en avlång form, ca 0.6 dl, med olja. Klä in den med platsfolie!
2. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. koka upp 0.75 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa tills allt är slätt. Häll chokladtryffeln i formen och ställ i frysen tills det stelnat till. Börja förbereda nästa lager.
3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka 0.5 dl grädde och häll över chokladen, vispa slätt! Häll över den ljusachoklad i formen, ovanpå den mörka och ställ i frysen att stelna. Förbered nästa!
4. Hacka den vita chokladen, koka 0.5 dl grädde och häll över. Tillsätt smöret och vispa slätt! Häll över vitchokladen i formen och låt stå kallt tills det sista lagret stelnat! Gärna över natten i kylskåp!
5. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv under rinnande varmt vatten och skär i fina skivor. Servera med ex hjortonen eller annan frukt/bär!
GOTT NYTT ÅR TILL ALLA LÄSARE!
momma
Posted at 13:26h, 31 decemberojj såg smaskens ut hede
Jen
Posted at 14:16h, 31 decemberde va roligt att höra 🙂
kryddburken
Posted at 12:54h, 01 januariMen hej där! Hur mås det med dig och hela familjen såhär efter nyåret? Blev det några raketer? Vilka superfina julklappar du fick! Dom där muggarna är mina absoluta favoriter! Speciellt den svarta! 🙂 Hoppas ni har det bra på alla sätt och vis och god fortsättning på det nya året!
Jessica
Posted at 12:48h, 02 januariOj, oj, oj vad gott det här lät, måste testas.