08 dec Aubergine & Zucchini Gratäng (GI)
Aubergine & Zucchini Gratäng
Det här behöver du:
- 400 g nötfärs
- 1 stor Aubergine, skuren i slantar
- 1 stor zucchini, skuren i slantar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten röd chili, hackad i småbitar (Inte peta ögonen)
- 4-5 soltorkade tomater, skuret i strimlor
- 120 g färska champinjoner, skuret i skivor
- 1 burk krossade tomater el. Dolmiosås
- 2 dl matlagningsgrädde
- Red hot chilli krydda, spice-it-up krydda, salt & peppar
1½ dl riven ost till gratinering.
- Stek färsen och krydda med Red hot chilli, spice-it-up samt salt & peppar. Lägg i champinjonerna, vitlöken, soltorkade tomaterna, chilin och stek tills champinjonerna är klara.
- Häll över tomatkross och grädde och låt koka ihop en stund.
- Lägg först aubergine & Zucchini slantar i en smord ugnsform, krydda lite ovanpå, lägg sen färsblandningen ovanpå sen sista lagret av auberigne & Zucchini. Strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad, ex avokado, gurka & fetaost.
Jasmine
Posted at 16:44h, 08 decemberMumsigt! Min mormor gav oss lådor(så vi skulle slippa laga mat) med någon liknande gratäng när Aurora var nyfödd. Jättegott! 🙂
Hanna
Posted at 19:28h, 08 decemberMmm, så gott! Älskar zucchini… och aubergine är inte helt fel det heller!
kryddburken
Posted at 23:18h, 08 decemberVilka härliga GI recept du bjuder på!! Allt ser så gott ut, här kommer jag hämta massa inspiration sen efter jul! 🙂
kardemummagumma
Posted at 23:37h, 08 decemberhe he jasså efter jul kommer ni allihopa! 😀 Skönt ja går in i nystart 17 dec. då får man smaska lite fler kollisar! 😛
Jennie
Posted at 23:52h, 08 decemberÅh så gott!
Det påminner verkligen om moussakka det där! Mums! 🙂
Har också upptäckt att röstningen inte fungerar men har mailat administratören..!
Varma Hälsningar,
Jennie