15 nov Insalata Caprese
Igår kväll satt jag och läste i alla Italienska kokböcker vi har ifrån Scalini tiden. Framkallade många ljuva minnen… Hittade såklart massor som man inte ätit på länge. Började idag med att göra en enkel Italiensk sallad före maten. Lämnade så mycket ifrån gårdagens Sjömansbiff så den fick bli middag istället.
Använde mig av Italiensk krydda ifrån toja import. Vi har ätit många capreses i våra liv men denna var nog den godaste! Kryddan var som gjort för en enkel sallad som denna!
INSALATA CAPRESE
- 2 Mozzarella bollar
- 2 Tomater
- 5-6 färska blad Basilika
- Olivolja
- Italienska kryddor
- Salt
Skiva mozzarellaosten och tomater i ca 1 cm tjocka skivor. Varva dem på ett fat och garnera med färsk basilika. Krydda med salt och Italienska kryddan och ringla en god olivolja över. (2 personers)
Ni kommer antagligen att få se en hel del Italienskt framöver, nu när alla favorit böckerna är av dammade! 😉
Nadja
Posted at 08:36h, 16 novemberDet är sååå gott med en sådan här sallad! Jättefina bilder 😀
Nadja
Jennie
Posted at 19:11h, 16 novemberMozzarella är bara för gott! Mums!
Pingback:Sen sist har vi ätit en del… « Kardemumma Gumman
Posted at 18:43h, 07 juli[…] Insalata Caprese, sommrigt frisk! […]