27 okt Dijonmarinerad stekt strömming
Idag blev det redan ändring i veckoplaneringen då H ville få bort Tisdagens Carbonara ifrån menyn, okej okej! Fick bli stekt strömming istället med det klassiska tillbehöret mos! Blev att möblera om lite i menyn för att få äta strömmingen färsk!
Vi har kommit i riktig fisk frossa här hemma, igår kväll köpte vi rökt böckling och åt med Åländsk svartlimpa som mina föräldrar hade med sig! 🙂
Dagens Strömmingarna fick stå i en Marinad i kylskåpet i 3 h innan de stektes för att gotta till sig lite.
Dijonmarinerad stekt strömming
- 500 g strömmings fileér
- 2 msk Dijonsenap
- ½ burk creme fraiche
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- vitpeppar, salt & Dill
- Skorpmjöl, vetemjöl & rågmjöl till panering
- smör till stekning
Blanda Senap, creme fraiche, mjölk, ägg & kryddor i en bunke. Tillägg de skölja fileérna. Låt stå och dra i marinaden några timmar. Ju längre de står desto mer smak får de av marinaden.
Blanda Skorpmjöl, vetemjöl & rågmjöl i jämna proportioner och panera fileérna på båda sidorna. Stek i smöret.
Tips: Jag sökte efter det Japanska ströbrödet “Panko” då jag hört det är toppen till paneringar. Hittade dock inte detta denna gång.
SÅS:
- 1 schalottenlök
- 1 msk frusen dill
- 1 msk frusen gräslök
- ½ dl hackad saltgurka
- 1 tsk salt
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt
Hacka allt i småbitar och blanda samman med creme fraiche/ Yoghurten.
************************
kryddburken
Posted at 21:32h, 27 oktoberMen oj!! Det ser verkligen gott ut och jag som inte ens gillar fisk ju! 🙂 Tack för att du “tror” på mig i matbloggspriset! Ha en trevlig kväll!
momma
Posted at 16:02h, 28 oktoberooj kva mumsit
pia
Posted at 19:40h, 31 oktoberojoj kom hit o kok mat å!
Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
Posted at 12:43h, 20 oktober[…] Dijonmarinerad stekt strömming […]