Kardemumma Gumman Nette är en 33-årig Finlandssvensk tvåbarnsmor, som bor med döttrarna Emelie (2008) Olivia (2010)  i Stockholm , kommer ursprungligen från Närpes, Finland. Driver en populär matblogg med en gnutta familjeliv med recept, bilder & massor av inspiration!  Älskar att fixa & dona i köket, både matlagning & bakning ligger mig varmt om hjärtat… Före detta ägare till Italiensk café/Restaurang ”Scalini” i Finland.

Små Kardemummor Olivia & Emelie innehar birollerna i bloggen…

lollhöstDSC_1580

Vill ni komma i kontakt med mig?

E-post: info@kardemummagumman.se

PS: Alla bilder & text är copyright. Var då vänlig och respektera detta!
Vill du låna ett recept eller bild kan du höra av dig till mig!

Matbloggstoppen

43 comments on “Om Kardemumma Gumman

  1. 23 oktober, 2008 at 12:22

    GÄSTBOK

    Välkommen med dina åsikter, önskemål eller tips! 🙂

  2. 22 november, 2008 at 09:21

    Toppenfin blogg du har! Återkommer gärna och får inspiration.

    Nadja

  3. 4 december, 2008 at 12:45

    hej nette,

    har en fråga till dig eftersom du är expert på att frysa barnmat: kan du inte beskriva hur du gör rent praktiskt när du fryser in barnmat? använder du iskubslådor eller hur gör du? jag ska börja frysa barnmat nu (eftersom det blir så mycket som jag måste kasta annars) men vet inte hur jag ska gå till väga…

    sedan efterlyser jag en sök-/kategorifuntion på din blogg så att man kan söka på enbart barnmat eller en viss ingrediens t.ex. 🙂

    jättebra blogg!!!

  4. 5 december, 2008 at 01:25

    Hejsan Maria! Vad kul att du också gör egen barnmat.. 🙂

    Jag har köpt plastburkar med lock i 2 olika storlekar (NUBY) säljs bla på babyland, de går att både frysa samt micra. Den ena rymmer 120 ml och den andra 180 ml. Den lilla burken brukar hon få till lunch och i de större fryser jag middagsmaten! (Eftersom hon bara äter grönsaker/potatis till lunch är det lättare att hålla reda på alla burkar). När man micrar den frysta maten brukar den oftast bli klumpig så då går det bra att tillsätta en klick smör samt lite mjölk efter man värmt den så får den bra koncistens! 😀

    PS: Har nu fixat en kategorifunktion längst ner på högra sidan samt en sökfunktion!

    Lycka till med lilla Iris mat! 🙂

  5. 8 december, 2008 at 14:26

    tack så mycket för dina tips! smart att ha flera burkar i samma storlek.

  6. 1 mars, 2009 at 18:13

    Du har verkligen en jättefin blogg. Det är första gången jag ”tittar in”. Grattis till din fina blogg.

  7. 1 mars, 2009 at 20:06

    Hej.

    Jag måste bara få säga att jag gillar din blogg! Jag har hittat en massa härliga recept här 🙂 Tack för en inspirerande blogg med inspirerande recept!

  8. 1 mars, 2009 at 20:15

    🙂 Roligt att höra! Välkommna åter…

  9. 12 mars, 2009 at 18:25

    Vad trevligt med någon som delar den sanna glädjen över att kunna laga god mat, dessutom ordentlig husmanskost. Varför jag damp ner på ditt köksbord är av den orsaken att jag själv är intresserad i den Nordiska husmanskosten och speciellt den Finländska eftersom jag själv är Finlandssvensk, fast jag för tillfället jobbar utomlands. Dessutom försöker jag sammanställa en kokbok i ämnet husmanskost i Norden och när man googlar lita på webben finner man ganska mycket intressant, fortsätt i samma anda.

  10. 13 april, 2009 at 21:08

    Tack för kyssarna! 😉

    Ska testa, kanske imorgon redan!

  11. 14 april, 2009 at 12:20

    ha ha Mulle varsågod! 😀

  12. 19 augusti, 2009 at 21:21

    Hej!
    Din blogg är en av de bästa jag läst=)
    Jag kikar ofta in för inspiration och tips. Vad spännande att du haft en egen restaurang!!!Måste varit en utmaning=)

    Ha det bra =)

  13. 19 augusti, 2009 at 21:55

    Camilla: Tack så mycket! Vad glad jag blir..

    Du hade också en fin blogg! 🙂

  14. 28 augusti, 2009 at 11:57

    Är intressera av dina produkter till vår lilla Delibutik I Ljungby Gick inte att Aroma på nätet!

    Mvh Janne Göransson

  15. 29 augusti, 2009 at 13:33

    Hallå där Kardemummagumma!

    Jag råkade ramla över din fina blogg o hemsida när jag letade recept på bacon lindad kycklingfile.
    Sidan har jag nu lagt i mina favoriter, vilken inspirations källa du är!!!!!
    Bara fortsätt ditt fina arbete, jag kommer att kika in lite då o då och låta mig inspireras:)

    Hälsn Linda

  16. 29 augusti, 2009 at 15:09

    Linda: Tack så mycket! Jätte roligt att höra! 🙂

    Välkommen åter!

    Janne: Har mejlat dig!

  17. 25 september, 2009 at 17:13

    Hej, de e Kekke from work! Skulle bara kolla lite igen, fre, tar ett glas vin och lite mögost! Ska lätt kolla här när jag fått slut på matideèr (ofta) ! Vissa små troll vill ju bara ha spagetti med köttfärssås och parmesan! Ok, syns tisdag! 🙂

  18. 25 september, 2009 at 18:02

    Hallåå kekke! 🙂 Här firas helgen åxå med smörgåstårta & Öl.. dock bara E och jag hemma så det blir bara tårtan vi delar.. 😉 Ses på tisdag!

  19. 13 oktober, 2009 at 18:14

    Tack för att jag fick gästblogga på din sida.
    Nu har jag läst igenom alla dina sidor på bloggen och snålvattnet rinner som forsar i mina mungipor

  20. 10 december, 2009 at 20:17

    Din blogg är farlig Nette! Men ljuvlig 🙂

    Kram från din kusin

  21. 14 december, 2009 at 23:13

    Hej
    Kikar ofta in i din blogg, tycker den är inspirerande och mysig. Har själv börjat blogga om mat och då inser jag hur många fina bloggar det finns och hur mycket tid som läggs ner.

    mvh Louise

  22. 7 januari, 2010 at 20:32

    Hej!
    Idag lagade jag ”vitlöksdoftande kycklinggryta” den var jätte god och poppis med mina 7åringar. Så den kommer jag att göra igen. Men jag fick ögonen på din salami o brie paj och den e ju bara ett måste att testa, ser fram emot detta. Är glad att jag hittat din blogg, har inte hunnit igenom så många recept ännu men du är tillagd i mina favoriter, när fantasin sinar och jag behöver hjälp på traven med middagen.

    Mvh Therese

  23. 21 januari, 2010 at 23:43

    tack för fina recept,fina bilder,kram från faster

  24. 12 februari, 2010 at 19:12

    Såg att ni diskuterade infrysning av barnmat. Vi har skrivit lite om att frysa i istärningslådor på vår blogg babydjungeln.se. Istärningsfack innehåller ofta ftalater som är hormonstörande. Kolla bloggen för mer info 🙂

  25. 5 mars, 2010 at 12:25

    vilken bra sida du har och vilka fina recept !!!! helt perfekta =))) trevlig helg !!!!

  26. 8 april, 2010 at 16:21

    Hej

    Hur många besökare har du i veckan?
    Maila mig gärna på ovanstående mailadress=)

  27. 12 april, 2010 at 16:11

    Tack för inspirationen till matlagning! Har börjat få slut på rätter att laga men nu har jag några till 😉

  28. 30 april, 2010 at 11:32

    Oj va’ trevligt! Jag var inne på google før att hitta ett recept på finska struvor och det førsta jag kommer øver ær en mysig hemsida ”med Nærpes anda”… och finska struvor 🙂

  29. 13 maj, 2010 at 18:42

    Angående Hermankaka. Detta funkar och den smakar väldigt bra. Även om det luktar lite surdeg i köket ett tag under tiden den ”växer”. Spännande för barnen att vara med om en sådant bak. Vi har väl gjort detta 5-6 ggr under barnens uppväxt. När det gäller ingredienserna när man ska baka kakan i ugnen så kan man ta bort nötterna och äpplena. Man kan lägga i hackad choklad eller något annat istället. Det är ju de som är så bra med denna kaka att man kan lägga i de man själv tycker är gott. Väl värt att testa i alla fall någon gång i livet att baka leva med en Hermankaka i några dagar. Lycka till!

  30. 14 juni, 2010 at 14:45

    Hej,jag är nyfiken från vilken sida du har gjort din bloggsida.för tycker den ser bra ut.min däremot ser min för enkel ut,och skulle vilja ha det mer som din.några tips vore underbart.Tack

  31. 14 juni, 2010 at 22:01

    Hej igen,jag ser på din sida väldigt coola saker,t.ex det där med visitors över hela världen,och besökare,så man ser antalet,hur fick du till det?
    jag försöker och trycker här och där,ändå blir de inte som hos dig…gärna lite hjälp

  32. 18 november, 2010 at 20:54

    Vilken fin blogg du har 😀
    Att du hinner med allting! *Beundrar*

  33. 25 november, 2010 at 12:09

    Tack för en massa goda tips!

  34. 27 april, 2011 at 21:05

    Jag vill bara tacka för en fantastiskt inspirerande sida.. har knyckt många recept och fått mycket idéer härifrån. Stort plus för alla fina foton!

  35. 30 april, 2011 at 23:10

    Tack alla ni kära! Varmt välkommna åter! 🙂

  36. 11 juli, 2011 at 12:29

    Hej, vilken fin blogg du har, väldigt inspirerande och snygg. Jag har också börjat blogga, jag har ett stort intresse om matlaggning och bakelser. Jag kommer från Chile och har 3 barn (7 år, 5 år och 2 1/2) jag ville fråga dig hur fixade du din blogg fond, måste man betala för det? jag har också wordpress men hittar inte nån fin fond. Hur började du få sammarberspartner och sponsor? kunde du snälla tipsa mig hur kan jag börja utan att det blir så dyrt? Ha en underbart vecka.

    Mvh
    Kathy

  37. 23 juli, 2011 at 10:01

    Har tänkt testa din Ceasarsallad, återkommer med ”betyg”
    Ha en fin sommar hälsar Tina
    (hittade din sida när jag sökte på recept. Den är fin och ”läcker” )

  38. 6 september, 2011 at 10:45

    Googlade på trattkantarellsoppa och hamnade här på din fina blogg! 🙂 Gick helt i spinn av alla goda recept och fina bilder!!!! Här kommer jag titta in lite då och då! Ha en underbar höst!
    /Susan

  39. 21 september, 2011 at 16:28

    Blir så glad över alla era fina kommentarer! 🙂

  40. 4 oktober, 2011 at 19:47

    Hejsan !
    Läste om Dig i somras. Ett bra reportage i Sydin.
    Du har en grymt bra matblogg. Jag har provat många utav dina recept.
    Imorgon kväll ska vi till Eide efter älgkött.
    Din bror är leverantör.
    Önskar dig och din familj en skön och avkopplande semester !
    H. Camilla fr. Molpe

  41. 4 oktober, 2011 at 22:23

    Så roligt att höra Camilla! 🙂 Å lyxig med älgkött… 😉 Får nog ta ett snack med Tommy! Tack, hoppas vi får fint väder och slipper regn!

  42. 14 december, 2011 at 08:50

    Webmaster, I am the admin at SEOPlugins.org. We profile SEO Plugins for WordPress blogs for on-site and off-site SEO. I’d like to invite you to check out our recent profile for a pretty amazing plugin which can double or triple traffic for a Worpdress blog. You can delete this comment, I didn’t want to comment on your blog, just wanted to drop you a personal message. Thanks, Rich

  43. 25 februari, 2014 at 20:57

    Micra barnmat? Eller micra något över huvud taget är inte att rekommendera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *