Salami och Brie smörgåstårta

Denna smörgåstårta är i lite mindre format, 3 gånger 3 bröd per lager. Jag använde 1 förpackning stor formfranska till tårtan. Skär bort kanterna på brödet. Börja och avsluta med ett lager bröd, 2 lager med fyllning. Godast blir tårtan om du lägger över en fuktig bakduk och in i en plastpåse under natten, dekorera den dag 2!

Soltorkad tomat och brieröra

2 dl creme fraiche
200 g Philadelphiaost
Ca 3-4 finhackade soltorkade tomater
200 g brieost i bitar
Salt och peppar

Mixa allt till en slät röra.

Salamiröra

2 dl creme fraiche
0.5 dl chilisås
1 förpackning färskost paprika & Chili
1 liten finhackad rödlök
100 g finhackad pepparsalami

Till spackling av tårtan:
3 dl hårtvispad grädde
0.5 dl majonäs

Vispa grädden hårt och vispa sen ner majonnäsen.

Spackla och dekorera tårtan!

Förslag på dekoration:

Serranoskinka

Salami

mozzarellabollar

oliver

Färsk basilika

Passionsfrukt

Physsalis

Manchego-ost

Brieost

Körsbärstomater

Gurka

Salladsblad

Ärtskott

Kapris



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *