Äppelpaj med konjak och Cheesecakefluff
Äppelpaj med konjak och Cheesecakefluff
Havresmul
- 25 g smör (rumstempererat)
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk strösocker
Äppelkompott
- 3 äpplen
- 3 msk vatten
- 3 msk konjak el Calvados
- 3 msk strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk malen kanel
Cheesecakefluff
- 200 g Philadelphia Original
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Havresmul
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop den med fingrarna. - Smula ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Obs om smulet ”flyter ihop” gör det inget. Låt det svalna på plåten och skrapa ihop!
- Äppelkompott
Skär ner äpplena till små tärningar. Koka i en kastrull tillsammans med vatten, konjak, socker och kanel tills äpplena mjuknat. - Cheesecakefluff
Vispa ihop philadelphia med florsockret och vaniljsockret i en bunke. Vispa grädden fast i en annan. vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. - Lägg äppelkompotten i botten på 4a valfria glas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet. Du kan med fördel förbereda desserten och låta stå i kylen. Ta ut desserten 15 minuter innan servering och toppa med havresmulet strax innan så smakerna hinner sätta sig ochså det hålls krispigt!