Äppelpaj med konjak och Cheesecakefluff

Äppelpaj med konjak och Cheesecakefluff  

Havresmul

  • 25 g smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk strösocker

Äppelkompott

  • 3 äpplen
  • 3 msk vatten
  • 3 msk konjak el Calvados
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk malen kanel

Cheesecakefluff

  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Havresmul
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop den med fingrarna.
  2. Smula ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Obs om smulet ”flyter ihop” gör det inget. Låt det svalna på plåten och skrapa ihop!
  3. Äppelkompott
    Skär ner äpplena till små tärningar. Koka i en kastrull tillsammans med vatten, konjak, socker och kanel tills äpplena mjuknat.
  4. Cheesecakefluff
    Vispa ihop philadelphia med florsockret och vaniljsockret i en bunke. Vispa grädden fast i en annan. vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Lägg äppelkompotten i botten på 4a valfria glas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet. Du kan med fördel förbereda desserten och låta stå i kylen. Ta ut desserten 15 minuter innan servering och toppa med havresmulet strax innan så smakerna hinner sätta sig ochså det hålls krispigt! 
Går även bra att göra i pajform om man hellre vill det! Här använde jag digestive på toppen!