Röd vinbärskaka med crumble

Skördetid och höst på ingång. Passa på att ta tillvara på bär och frukt nu och allt annat naturen erbjuder! Denna goda sötsyrliga kaka till exempel blir perfekt med röda vinbär

Röd vinbärskaka

1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg
3-4 dl röda vinbär

Crumble:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kokos
50 g smält smör

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret samt ägget, om det blir för torrt kan du tillsätta 1 msk vatten. Tryck ut degen i en pajform och strö på vinbären. Blanda ingredienserna till strösslet och strö över blandningen över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna. Servera med vaniljvisp.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *