Mexikanskt till middag, Grillad Elotes

Igår hade vi trevligt spontanbesök av vänner från Stockholm som kom och övernattade. Vi tände grillen och åt lite mexikanskt. Grillade starka korvar med olika tillbehör, brioche bröd, picklad rödlök, jalapeno cheesesauce, pico de gallo, gucca, färskostfyllda små chili, elotes, melon. Och självklart en kall Corona till. Senare på kvällen hoppade grabbarna i Lazyspa och bubblade medan vi andra pustade ut i soffan med de små. Mysigt!

  • 4-6majskolvar med blast
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dl Sourcream onion sås (på tub)
  • 1vitlök, delad
  • chilipulver
  • 150 g riven parmesanost
  • koriander, hackad
  • salladslök, tunnskivad
  • limeklyftor att pressa
  • Hackad chili

SÅ LAGAR DU

1. Börja med att lägga majskolvarna med blast i en hink/bunke med vatten i ½ timme eller mer.

2. Elda upp en bra glöd på grillen alt använd gasolgrill och lägg på majskolvarna med blast och låt dem grillas i några minuter runt om så blasten börjar torka in och få färg.

3. Ta av från värme, låt vila några minuter och skala dem, låt dock blast sitta kvar som ett ”handtag” till servering.

4. Lägg på majskolvarna igen och grilla tills de fått färg runt om.

5. Blanda ihop majonnäs och Sourcream onion såsen under tiden.

6. När majskolvarna fått färg, ta av från grillen, gnugga först med vitlöksklyfta och pensla sen med majonnäsblandning och toppa med chilipulver, ost, koriander, chili, lök och servera med pressad lime till.