Mazarinkaka med hallon och körsbär

Vem kan motstå en mjuk söt mazarinkaka? Gifter sig perfekt med lite grädde och bär. Denna kaka är otroligt lättbakad så vilken nybörjare som helst kan se ut som värsta konditorn!
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 ekologiska ägg
3/4 dl vetemjöl
smör till formen
0.5 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa smör, socker och riven mandelmassa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet.
Smörj och bröa en avlång pajform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna. Gör under tiden glasyren samt vispa grädden.

Glasyr:

  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk hallonsylt

Vispa ihop till en slät glasyr och bred ut över den avsvalnade kakan. Spritsa på grädden och dekorera med bär.