Vietnamesiska vårrullar med het jordnötsdipp och sweetchili-sesamdipp

Idag testade vi göra Vietnamesiska vårrullar fyllda med glasnudlar, groddar, morot, mango, koriander och avokado. Som dipp har vi gjort en het jordnötsdipp med sweetchili och soja samt en sweetchili, soja och sesamfrödipp.

Rullarna kan fyllas med lite vad ni vill, bara fantasin sätter gränserna! Ett tips är att göra fyllningen i ett salladsblad innan ni lägger det på rispappret. Då håller det ihop bättre.

Doppa ett rispapper i ljummet vatten, ta upp det och vänta i några sekunder tills pappret är så mjukt att det kan rullas. Lägg lite koriander mitt på salladsbladet. Fortsätt med grönsaksblandningen och nudlarna. Vik in kanten från både vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle.
Servera rullarna hela eller dela dem på snedden mitt på. Servera med dippsåserna.
Jordnötsdipp
4 msk jordnötssmör (inte crunchy)
4 msk sweet chili sauce
4 tsk japansk soja
1 nypa chiliflingor
Varmt vatten
Rör ihop allt utan det varma vattnet. Tillsätt lite vatten i taget tills du får den konsistensen du vill ha på dippsåsen. Vi gjorde den rätt tjock, så det fastnar mycket på rullarna då man dippar. 

Sweetchili-sesamdip
8 msk sweetchilisås
4 msk japansk soja
2 tsk risvinäger
Färsk ingefära, en tumnagelstor bit fint riven
1 tsk sesamfrön, rostade
Rör ihop allt utan ingefära och sesamfrön. Toppa med den rivna ingefäran och rostade sesamfröna.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *