Rigatoni Quattro Formaggi
Du behöver
- 400 g rigatoni
- 5 dl grädde
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 krm salt
- 75 g gorgonzolaost, i bitar
- 75 g parmesanost, riven
- 75 g talleggio (i 1×3 cm bitar)
- 75 g cheddar i 1×3 cm bitar
Gör så här
- (Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme om du vill grilla ytan).
- Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet.
- Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
- Koka upp grädden och låt den reduceras lite genom att låta den koka på medelvärme.
- Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och cheddar, spara lite till gratinering.
- Rör tills osten smälter.
- Lägg upp pastan i portionsskålar.
- Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med mer Parmesan.
- Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.
(Önskas mer sälta tillsätt finhackade sardeller alt knaperstekt bacon)