Rigatoni Quattro Formaggi

Du behöver

  • 400 g rigatoni
  • 5 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm salt
  • 75 g gorgonzolaost, i bitar
  • 75 g parmesanost, riven
  • 75 g talleggio (i 1×3 cm bitar)
  • 75 g cheddar i 1×3 cm bitar

Gör så här

  1. (Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme om du vill grilla ytan).
  2. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet.
  3. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
  4. Koka upp grädden och låt den reduceras lite genom att låta den koka på medelvärme.
  5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och cheddar, spara lite till gratinering.
  6. Rör tills osten smälter.
  7. Lägg upp pastan i portionsskålar.
  8. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med mer Parmesan.
  9. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.

(Önskas mer sälta tillsätt finhackade sardeller alt knaperstekt bacon)



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *