Krämig Pastasallad med tonfisk

Svängde ihop en snabb pastasallad här om dagen med inspiration ifrån My kitchen stories. Fick modifiera lite då jag inte hade alla ingridienser hemma men bifogar orginalrecept här nedan! SÅ GOD!

 

Receptet ger ca 6 portioner.

Ingredienser:

  • 250 g pasta av valfri sort (jag använde penne)
  • 150 g svarta urkärnade oliver
  • 1/2 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 150 g isbergssallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 burkar tonfisk i olja à 95 g
  • 1,5 dl majonäs
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • salt
  • vitlökspeppar
  • basilika

mer riven parmesan och krutonger till servering.

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, al dente. Låt svalna helt och hållet.
  2. Finhacka rödlök, tärna paprikan och strimla isbergssalladen. Blanda ihop dem med resten av ingredienserna till salladen.
  3. Servera med massa riven parmesan och krutonger!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *