Vilken matkasse är bäst?

Sponsrat inlägg i samarbete med matkassetopplistan.

Det finns förmodligen inget rätt svar på detta! Nu finns en matkasse anpassad för alla behov, smaker och en som passar för olika hushåll. Om man har barn är familje- eller barnkassar ett bra val med bra recept anpassade för barns smaklökar och enligt deras näringsbehov. Följer man någon speciell diet finns matkassar att beställa för att underlätta matlagningen. De kommer i olika prisklasser och finns för allas olika behov och önskemål. Genom att beställa matkassar bidrar man även till miljön genom att man minskar matsvinnet då kassarna är noga planerade så att alla ingridienser kommer till användning och i lagom mängd anpassat efter hushållets storlek.

Med jämna mellanrum utförs olika tester av matkassar. Mat är ju en smaksak sen beror det ju helt på vad det är man önskar av sin matkasse tex: lättlagade recept, stora portioner, anpassat för viktminskning, bra råvaror eller att man helt enkelt söker snabba och enkla recept som är klarar på 15 min. Bla Aftonbladet och AlltOmMat brukar genomföra tester med jämna mellanrum. Så vilken matkasse ska man välja? Det är helt enkelt en smaksak! Det finns massa tjänster som samlar alla matkassar som finns där det blir enklare att överskåda och jämföra med de behov och krav man själv ställer. Vi har testat massa olika matkassar men ännu inte hittat helt ”rätt”. Dvs en som passar hela familjens önskemål och smaklökar.

Nu finns det dock matkassar som ger möjligheten att själv skapa sin veckomeny genom att välja bland olika recept och byta ut middagarna så att det passar alla i familjen. Även i vissa barnkassar kan man skräddarsy sin middag. Detta alternativ är något som skulle passa oss perfekt, hela familjen kan vara med och välja vilken middag de önskar!

Är det då dyrare att beställa hem matkassar?

Det har faktiskt visat sig att så inte är fallet! Enligt ett test har Råd och Rön jämfört priset på olika matkassars innehåll och jämfört med att handla dessa varor i affären. Testet visade att det kan bli billigare att handla en matkasse på nätet. Man får koll på sin matbudget och ett minskat matsvinn.