Kalops på älgkött

Du behöver:

  • 1 kg kött av älg
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 2 gula lökar, skalade och skurna i klyftor
  • 4 stora morötter, skalade och skurna i grova skivor
  • 1 liter vatten
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn, mortlade
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar

 

Till servering

kokt potatis

inlagda rödbetor

  1. Putsa och skär köttet i små bitar och pudra dem med mjöl.
  2. Hetta upp olja i en stor gryta och bryn köttet, löken och morötterna i omgångar.
  3. Tillsätt vatten och fond. Lägg i lagerblad och kryddpepparkorn.
  4. Låt det sjuda cirka 1-2 timmar utan lock tills köttet är riktigt mört.
  5. Smaka av med salt och peprar. Om såsen blir för tunn kan den redas med lite majsstärkelse.
  6. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *