Hemgjord Pizza på Gourmetstål

Gourmetstål eller även kallat pizzastål uppgraderar din vanliga ugn till att kunna ge värme liknande en vedeldad ugn och du gör bland annat:

* Pizza med restaurangkvalité på 2 minuter
* Mjukkakor & tunnbröd som i en bagarstuga på 1 minut
* Utmärkt också som stekbord på både grillen och induktionshäll

Gourmetstål görs med malm från malmfälten i Norrbotten och är handarbetade för högsta kvalité. Så himla nöjda med vårt!

Pizzadeg:

  • DU BEHÖVER
  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 1/2–6 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.

På denna pizzakväll poppade vi en cava, True Colours designad av Camilla Thulin. Hur tjusig förpackning?



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *