ThaiLax med spenat i krämig kokosmjölk och chilisås

 

Denna krämiga lax blev en hit bland barnen! Vi äter lax alldeles för sällan, det måste det bli ändring på!

 

Du behöver

  • hel laxsida
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saft
  • (1 dl koriander, hackad)
  • (150 g sockerärtor)
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnsform. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin och fördela över laxen.
  2. Blanda kokosmjölk med currypasta och rör om.
  3. Häll över koriander, sockerärter och babyspenat. Pressa över lime och sist häll över kokosmjölken
  4. Smaka av med salt och peppar och mer limesaft.
  5. Servera med jasminris och en god sallad.

Chill out Chardonnay passade utmärkt till! Detta vin finns ny på BIB! Himla smidigt om man bjuder många.

CHILL OUT Chardonnay Australia har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus och tropiska frukter. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, honung samt viss smörighet. Passar bra till lätta rätter med ljust kött, grillad fisk och sallader.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *