Mustig älggryta med rödvin och kantareller

 

 

Du behöver

Ingredienser

  • 800 g älgkött
  • 2 gula lök
  • 2 morötter
  • salt & peppar
  • 3 dl vatten
  • 3 dl rödvin
  • 2 köttbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 210 g stekta kantareller

Så här gör du

 

  1. Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna.
  2. Stek i omgångar och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, vin, buljong, grädde, kryddor och gelén. Koka på låg värme i ca 2.5 h.
  3. Tillsätt de stekta kantarellerna, salta och peppra. Red av!
  4. Serveras med kokt potatis och sallad.