Räkcheesecake till Påsk

Räkcheesecake till Påsk

Tänk att det redan är Påsk?! Underbart väder ute, nästan sommarväder! Får en att längta lite extra efter att så lite frön och pilla på i jorden. Vi hade tidigare en kolonilott att odla på, beställde massa frön från bla Impecta då. Nu finns massa spännande frön att välja på som bla Luktärt ‘Black Knight’, Svampgurka, Äppelgurka ‘Lemon’ och Musselsquash F1 ‘Kermit’. Måste lägga en beställning! Nu är vi på jakt efter en sommarstuga i Småland. (Budar på en just nu). Tanken på att kunna ge barnen samma uppväxt som jag själv hade lockar! Dock växte jag inte upp på något sago-område som i Astrid Lindgrens underbara värld! 😉

Påsk som sagt, firas med vänner och familj detta år. Ikväll bjuds det på denna smarriga räkcheesecake som jag hittade recept på hos jennys matblogg.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *