Risgrynsgröt i Ugn

Risgrynsgröt i Ugn

Enkel, lättlagad risgrynsgröt och ingen risk för vidbrända kastruller. Kan det bli bättre? Här är tomtegröten som räcker till många! 🙂

4 dl rundkornigt ris
8 dl vatten
1,5 tsk salt
1 msk strösocker
1 kanelstång
13 dl mjölk
1 dl vispgrädde
  1. Koka upp risgryn, vatten, salt, socker och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt sjuda upp. Rör om under tiden.
  3. Ställ in grytan i ugnen på nedersta falsen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikrovågsugn eller på låg värme på spisen.

Jag använder min Le Creuset gryta som är perfekt för ändamålet.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *