Silviakaka

Silviakaka

Denna Silviakaka är snabblagad och himla god! Synd man gör den så sällan!

Det här behöver du:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl kallt vatten

Kräm

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 3 tsk vanijsocker
  • kokos till topping
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *