Päron och äppelpaj med knäckigt toscatäcke

Päron och äppelpaj med knäckigt toscatäcke

Denna päron och äppelpaj är enkel att baka och otroligt smarrig! Ett måste att testa med andra ord!

Päron och äppelpaj med knäckigt toscatäcke (8 port)

Ingredienser
600 g tärnade äpplen och päron
2 msk potatismjöl
3 msk socker

2 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl flagad mandel
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa flingsalt
150 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap

Gör så här
Sätt på ugnen på 150 grader. Smöra en pajform. Skär päron och äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Häll i formen.
Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Lägg smör, grädde och sirap i en kastrull och värm upp och låt puttra 2 minuter. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Bred ut smeten över frukten och sätt in i ugnen ca 45-55 minuter så den får fin färg. Låt sedan svalna en stund och servera med vaniljglass.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *