Charkbricka till spelkvällen

Jag har tidigare skrivit om att det vore kul att fixa en spelkväll med kompisarna och vilka goda snacks man kan bjuda på. Nu börjar det bli dags att sätta planen i verket! Min make är som sagt intresserad av spel och vill bjuda över sina vännerna på en rejäl pokerkväll då han inte haft så mycket tid att umgås med dem under sommaren. Även min bästa vän är en riktig spelhaj!

Det är ju väldigt spännande med poker. Alla håller hårt på sina händer och hoppas på att få upp den vinnande kombinationen. Sedan allt bluffande som han blivit expert på. Att ha ett bra pokerface är en konst, särskilt när man spelar mot de man redan känner. Men det är samtidigt väldigt roligt. Kanske extra så när man lyckas syna en bluff och lägger ner en vinnande hand! 

Är dock osäker på om vårt pokerset här hemma fortfarande är komplett efter att två barn härjat runt med det, men annars är det säkert någon av kompisarna som har något. I värsta fall får vi beställa ett nytt på Clas Ohlson eller nåt. Är man ett gäng behöver inte heller insatserna vara särskilt stora. Det räcker att lägga 20-50 kronor var och så blir det en slant för den som vinner. Det är klart att man inte behöver spela om pengar, men den där insatsen höjer spänningen rätt rejält. Till kvällen tänkte vi servera en charkbricka med lite olika skinkor, oliver, ostar och frukt! Hos Urban Deli har vi hittat några riktiga favoriter i charkdisken!

Även lite av vårt favoritbubbel, “Say blush pink grapefuit” som vi hade till brudskål passar till! (Blir säkert några IPA till grabbarna)

Däremot ska jag nog uppdatera min strategi innan om jag är med. Spela lite online mot andra spelare och öva upp när det är dags att bluffa eller inte. Tänker att det finns vissa fördelar med att spela online också eftersom man snabbt kan byta mellan olika pokerbord och testa lite olika strategier så fort någon börjar genomskåda hur man spelar. 

Dessutom kan det vara billigare att spela på nätet eftersom insatserna kan vara mycket lägre. Däremot tycker jag att det känns viktigt att spela hos några man kan lita på och då tänker jag att statliga Svenska Spel är ett bra alternativ. Jag har läst om dem här och det finns poker, skattefria vinster och live-support om det skulle vara något. 

Jag hoppas att vännerna nappar denna gången och pokerkvällen blir av. I så fall ska jag se till att öva lite så att jag tar hem spelet. Måste ju visa maken och gästerna vem som bestämmer. 😉 De kan ju inte bara komma hit och vinna hur som helst 😉 

 

I samarbete med filmtopp media.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *