Krämig Lasagne

Krämig Lasagne

Lasagne

10 -12 lasagneplattor
600 gram nötfärs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, ex gratäng

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180- 200 grader. Stek köttfärsen, löken och vitlöken i en stekpanna tillsammans med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt allt sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp.
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under ständig omrörning.
Blanda sen ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några få drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Ringla över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje.
Lasagnen ska vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite mer ost.

 

 



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *