Pulled Pork


 

Pulled pork

  • 2 kg fläskkarré
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 500 g rökig barbequesås
  • 1 Umami buljongtärning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär köttet i bitar.
  3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in runt köttet.
  4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
  5. Lägg i köttet.
  6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
  7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
  8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
  9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *