Midsommar på Rö… Recept på Marängtårta med jordgubbar och hallon!


Vi hade en väldigt fin midsommar ute i Rimbo tillsammans med bonusfamiljen!  Massa mat med fina människor och till fikat hade Emmis gjort en smarrig midsommartårta med jordgubbar och hallon! Perfekt för större middagar och bufféer.

Ingredienser:
75 gram smör
1,5 dl socker
4-5 äggulor
5 msk mjölk

1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Rivet skal från ½ lime

Maräng:
4-5 äggvitor
3 dl socker
mandelflarn

Topping:
6 dl grädde
hallon
0,5-1 msk florsocker
skal från ½ lime

Tårta:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och mjölken. Blanda i mjöl, bakpulver och de rivna skalet från citronen. Bred ut i en ugnsplåt på bakplåtspapper. Det blir ett tunt lager.

Maräng:
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, vispa sen i sockret på hög hastighet. Bred marängen på tårtbottenssmeten, strö över mandelflarn och grädda i ugnen i ca 45 min, sänk ugnsvärmen till 150 grader när du sätter in den.
Låt kakan svalna och vispa grädden med hallon och florsocker. Bred grädden över marängen och toppa med jordgubbar och riven lime.

Vi testade lite sill och årets vinnare för mig blev Gin & granskott, mums!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *