Krämig spenatsoppa med ägg
2 paket (à 250 g) djupfryst hackad bladspenat
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 2 paket (à 250 g) djupfryst hackad bladspenat
- 3 msk vetemjöl
- 10 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm riven muskot
- Örtkrydda
- 4 ägg
- 2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
- 1 gul lök
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk vetemjöl
- 12 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm riven muskot
- 4 ägg
Till servering
- bröd och rökt skinka
Så här gör
- Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i smör några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar, örtkrydda och gärna riven muskot.
- Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
- Servera soppan med ägg och bröd.