Krämig spenatsoppa med ägg

 

2 paket (à 250 g) djupfryst hackad bladspenat

  • 1 gul lök

     

  • 2 msk smör
  • 2 paket (à 250 g) djupfryst hackad bladspenat
  • 3 msk vetemjöl
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm riven muskot
  • Örtkrydda
  • 4 ägg

 

4

handle

  • 2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm riven muskot
  • 4 ägg

Till servering

  • bröd och rökt skinka

Så här gör

  1. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i smör några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar, örtkrydda och gärna riven muskot.
  2. Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
  3. Servera soppan med ägg och bröd.