Baconrullad köttfärslimpa med ost, gräddsås och potatismos


Baconlindad köttfärslimpa med gräddsås, nykokt potatis och gurka, riktig husmanskost. Går alltid hem!

Köttfärslimpa:

  • 500g köttfärs (fläsk, bland eller nöt)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • En nypa salt
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 paket bacon
  • Valfri fyllning: Jag valde ost!

Gräddsås:

  • Stekspad från köttfärslimpan alt. 1 dl köttbuljong
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk soja
  • Svart – och vitpeppar
  • Salt
  • Maizena till redning

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med ströbrödet och rör om väl. Tillsätt sedan ägg, mjölk och grädde. Rör tills det blir en fast smet.
  2. Vänd ner lök, svartpeppar, vitpeppar och en nypa salt.
  3. Rada ut baconskivorna bredvid varandra och täck med färsen. lägg valfri fyllning ovanpå och rulla ihop till en limpa. Lägg på en smord ugnsform och sätt in i ugnen i 60 min på 175.

Gräddsås:

  1. Använd stekspadet från köttfärslimpan och koka upp under omrörning tillsammans med grädde och mjölk.
  2. Sänk värmen och tillsätt soja, svart -och vitpeppar samt salt. Låt det småkoka någon minut.
  3.  Red sedan med maizena till önskad konsistens.
  4. Servera köttfärslimpan och gräddsåsen tillsammans med potatismos, gurka och lingonsylt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *