Emelies Spagetti Bolognese med riven parmesan 

Emelies Spagetti Bolognese med riven parmesan 

Hejsan, nu har jag min egen plats på bloggen med och kommer uppdatera er med recept som jag gör! Hoppas ni ska tycka om dem.. / Emelie

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk soja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint riven
  • 1 rotselleri, fint riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • salt och malen svartpeppar
  • 100 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten fint. Skala rotsellerin och riv den. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Lägg i buljongen, sojan och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *