Blåbärspaj med Creme fraiche

wp-image-1026561101jpg.jpg

 

Blåbärspaj:

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl (jag brukar ha i lite mer för en fastare pajdeg)
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl blåbär

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke. Ha i cirka hälften av blåbären (om du använder färska, annars kan du ha i alla)Mosa dom lite lätt, men låt de flesta blåbären fortfarande vara hela.. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten. Jag brukar grädda pajen lite längre ner i ugnen för att kanterna inte skall brännas vid.
Ha på resterande blåbär på pajen.

Servera med iskall vaniljglass eller vaniljsås.



3 thoughts on “Blåbärspaj med Creme fraiche”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *