Ananaspaj

Ikväll var svärmor och Peter över på middag, middagen (Kyckling i pepparsås och klyftpotatis) hann jag inte med att fota! Till kaffet blev det denna enkla men goda ananaspaj!

image

Ingredienser

Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 burk ananaskross

Pajdeg

  • 150 gram smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det avsvalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

4. Tryck ut degen i en pajform. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

5. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas (avrunnen), crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Blanda ordentligt.

6. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.