Ananaspaj
Ikväll var svärmor och Peter över på middag, middagen (Kyckling i pepparsås och klyftpotatis) hann jag inte med att fota! Till kaffet blev det denna enkla men goda ananaspaj!
Ingredienser
Fyllning
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 dl socker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1 burk ananaskross
Pajdeg
- 150 gram smör
- 1 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det avsvalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
4. Tryck ut degen i en pajform. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
5. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas (avrunnen), crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Blanda ordentligt.
6. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.