Vinnare i Årets Kock 2016 JIMMI ERIKSSON

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

Vinnaren av Årets Kock blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock. Vinnaren får även mottaga Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land..

Idag fanns jag på plats för att delta i finalen!

Vilken fantastiskt spännande dag! Vi har provsmakat, lyssnat, tittat, fotograferat och spänningen har varit olidlig!!! Slutligen efter 6½ h på Annexet stod det klart att det var JIMMI ERIKSSON som var vinnaren av Årets Kock 2016!

Restaurang Lilla Ego i Stockholm har tre vinnare av Årets kock i köket. Jimmi Eriksson är en av tre kockar från Lilla Ego som deltog i finalen idag.

Juryns motivering lyder:

”Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande.”

Silvermedaljen gick till Johan Backeus på matlagningsstudion Aveqia i Stockholm. På tredje plats kom David Lundqvist, Gute Grill och Bar, Stockholm.

Finalister
——————————————————————————–

  • Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
  • Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
  • Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
  • Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm
  • Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
  • David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
  • Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm
Jury 2016——————————————————————————–

Ordförande

Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, Juryns ordförande, Långbro Värdshus

Hedersjury

  • H. K. H. Prins Carl Philip
  • Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Metodjury

  • Ulrika Brydling, Brydlings
  • Cajsa Johansson, Cajsas kök
  • Magnus Lindström, Swedish taste

Smak- och presentationsjury

  • Markus Aujalay, Årets Kock 2004, Winterviken
  • Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog
  • Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren
  • Danyel Couet, Grupp F12
  • Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget och Parks and Resorts
  • Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren
  • Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip
  • Niklas Ekstedt, Ekstedts
  • Björn Frantzén, Restaurant Frantzén
  • Helene Gunnarsson, bonde, Arla Foods
  • Jacob Holmström, Gastrologik
  • Sayan Isaksson, Esperanto
  • Peter J Skogström, Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken
  • Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor
  • Christer Lingström, Årets Kock 1985
  • Jonas Lundgren, Jonas Lundgren Food & Fitness
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Julita wärdshus
  • Magnus Nilsson, Fäviken
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Clare Smyth, Restaurant Gordon Ramsay
  • Paul Svensson, Fotografiskas restaurang
  • Malin Söderström, Restaurang Hjerta och Moderna Museet
  • Håkan Thörnström, Thörnströms kök

Årets kock 013 Årets kock 026 Årets kock 025 Årets kock 022 Årets kock 018 Årets kock 083 Årets kock 072 Årets kock 068 Årets kock 028 Årets kock 150 Årets kock 119 Årets kock 099 Årets kock 086



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *