Kaptenen fixar: Baconrullad kyckling och hasselbackspotatis med tzatziki

Kaptenen fixar: Baconrullad kyckling och hasselbackspotatis med tzatziki

I helgen var svärmor och svåger över på middag, kaptenen fick i uppdrag att göra maten vilket han klarade galant! Supergott! 🙂

 

image

Baconrullad Kyckling

  • ½ dl Olivolja
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk senap
  • kycklingfileer
  • bacon

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen ligga i den i en plastpåse några timmar. Rullar 2 bacon runt varje kyckling och stek i smör. Lägg över på en ugnsplåt och låt stå i ugn 225 grader ca 20 min.

HASSELBACKSPOTATIS

  • 8 Jämnstora Potatisar
  • 4 msk smör
  • salt & potatiskrydda
  • ½ dl ströbröd

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, salta & krydda potatisen, klicka på lite smör på varje. Ställ i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Tzatziki

  • 2½ dl turkiskyoghurt
  • ½ gurka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt & peppar

Riv gurkan grovt på ett rivjärn och pressa ur saften. Blanda alla ingridienser i en skål och låt stå kallt minst 1 timme innan servering!

image

image

 

 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *