Chili con Carne i Crock Pot

ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt! Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare! 🙂

image

Det här behöver du:

  • 800g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 burkar vita bönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 2 burkar krossade tomater (chili)
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 knippe färsk libbsticka alt 2 stjälkar blekselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 chilifrukter
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • salt, peppar
  1. Fräs färsen och löken direkt i pottan så den får lite yta.
  2. Skölj de svarta-, vita- och kidneybönorna och lägg ner i grytan. Slå av oljan från tonfisken och ha ner fiskköttet i med resten av ingredienserna.
  3. Slå på krossade tomater, vinäger och ha ner hackad libbsticka eller selleri. Pressa i vitlök, krydda och rör om. Kör i 6 timmar på lägsta temperaturen. Servera med färsk koriander och gräddfil. Gärna också lite sambal oelek om man vill ha det ännu hetare (vilket man så klart vill).

image

image

image

image



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *