Djävulssylt

Djävulssylt måste ni testa om ni inte gjort det innan! Passar till nästan allt… I går till chiligrytan med nachos och tomatsalsa men passar lika bra i hamburgare som till köttbullar! Hettan styr ni själv med hur många och vilken sorts chili ni använder i!

image

DJÄVULSSYLT

  • 3 burkar krossade tomater av bra kvalité (gärna med chili)
  • 2 stora röda paprikor
  • röd färsk chili (jag har använt 4 urkärnade)
  • 8 vitlöksklyftor
  •  rökt paprikapulver
  • (torkade habanero chiliflingor)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl ättika
  • 250 gram syltsocker (el nästan 3 dl)
  1. Kärna ur paprikor och chilin, skär dem i små tärningar.
  2. Blanda krossade tomater, paprika, chili, ättika, salt, peppar och ev rökt paprikapulver i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna.
  3. Koka sylten på medelvärme i cirka 20-30 minuter.
  4. Rör ner socker och koka 5 minuter till. Rör om regelbundet.

image

image



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *