Daimmuffins med crumble

Vad passar bättre en regnig kväll än lite bakning med tjejerna?! 🙂 Smarriga daimmuffins med crumble fick det bli!
image

Det här behöver du:

  • 200 g smör
  • 1.75 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakbulver
  • 1 hackad dubbeldaim

Crumble:

  • 75 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 hackad daim

Gör såhär:

Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner daimen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!) klicka ut muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet . Förbered crumble:  Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl, daimkross och strösocker i en bunke.  Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 min. Låt muffinsen svalna på galler.

 

image

image



1 thought on “Daimmuffins med crumble”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *