Bountykaka

Denna underbara kaka bakades hemma igår men glömde dock att ta bild så både recept och bilder kommer (med lov) från Bambis underbara blogg! 🙂  Såååå god!!!

  • 120 g mjöl
  • 3 ägg
  • 80 g socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 msk kakao
  • 6 msk mjölk

 

  • Kokoskräm
  • 15 msk (85 g) kokos
  • 2 ägg
  • 5 msk socker

 

  • Sirapslag
  • 100 g socker
  • ½ dl vatten
  • + kokos
  1.  Sätt på ugnen på 160 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt, ca 10 minuter.
  3. Vispa smöret fluffigt, tillsätt sen hälften av äggblandningen och fortsätt att vispa tills allt är helt blandat. Tillsätt sen resten av äggblandningen.
  4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separerat skål. Sila ner blandningen i smeten, så att alla klumpar försvinner.
  5. Tillsätt till sist mjölken och rör om tills allt är helt blandat. Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper.

6. Mixa alla ingredienser till kokoskrämen tills det blir som en puré. Häll krämen i en spritspåse och spritsa ut krämen i chokladsmeten.


7. Grädda mitt i ugnen i 30 min.
8. Sirapslag: Koka sockret och vattnet ca 10 min tills det blir tjockt (inte för tjock bara). Om lagen stelnar så är det bara att värma upp den igen (och eventuellt tillsätta lite mer vatten).
9. Pensla kakan med lagen direkt ur ugnen. Strö över kokos och låt svalna.



1 thought on “Bountykaka”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *