Gräddig lövbiffpasta med chili och champinjoner
Här kommer en supersmarrig lövbiffpasta med lite sting i! Riktigt mumsig och snabblagad!
Ingredienser:
- 200 gram penne, följ anvisningar på paket
- 350 g lövbiff
- 200 g champinjon klyftade
- ½ röd paprika i skivor
- 1 röd hackad chilifrukt
- 2 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 1 burk creme fraiche paprika & chili
- 5 dl vispgrädde
- 4 msk sweetchili sås
- 2 tsk soja
- ½ dl rödvin
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl hackad färsk basilika eller bladpersilja
- 40 g parmesanost & ruccola till servering
Tillagning:
- Koka pastan.
- Fräs champinjoner, chili och paprika i 3 msk olivolja eller smör.
- Tillsätt den strimlade lövbiffen och låt stekas tills den är klar.
- Pressa ner vitlöken och låt fräsa med en stund.
- Häll ner grädde, creme fraishe, soja, vinet samt sweetchilisåsen. Låt allt småputtra 5-6 minuter.
- Smaka av med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
- Skölj och hacka örterna och vänd sist ner i såsen.
- Servera med riven parmesan samt gärna ruccolasallad.