Gräddig lövbiffpasta med chili och champinjoner

Här kommer en supersmarrig lövbiffpasta med lite sting i! Riktigt mumsig och snabblagad!

image

Ingredienser:

  • 200 gram penne, följ anvisningar på paket
  • 350 g lövbiff
  • 200 g champinjon klyftade
  • ½ röd paprika i skivor
  • 1 röd hackad chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 burk creme fraiche paprika & chili
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 msk sweetchili sås
  • 2 tsk soja
  • ½ dl rödvin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk basilika eller bladpersilja
  • 40 g parmesanost & ruccola till servering

Tillagning:

  1. Koka pastan.
  2. Fräs champinjoner, chili och paprika i 3 msk olivolja eller smör.
  3. Tillsätt den strimlade lövbiffen och låt stekas tills den är klar.
  4. Pressa ner vitlöken och låt fräsa med en stund.
  5. Häll ner grädde, creme fraishe, soja, vinet samt sweetchilisåsen. Låt allt småputtra 5-6 minuter.
  6.  Smaka av med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
  7. Skölj och hacka örterna och vänd sist ner i såsen.
  8. Servera med riven parmesan samt gärna ruccolasallad.

image