Gratinerad kungskrabba med vitlöks och persiljesmör

Grymt gott! Denna delikatess trots sina 750 kr/kg är absolut något som ni måste testa! Köpte mina krabb-ben på Melanders i Hötorgshallen och en burk Aioli till… Ett ben är lagom till 2 personer!

image

  • 1 ben kungskrabba
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk hackad persilja
  • salt & peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Dela krabbebenen på mittenlängs med, med hjälp av en sax. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla ingredienser till kryddsmöret, fräs 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Fördela smöret jämnt över köttet på krabban. Gratinera i ugnen i ca 5 min. Serveramed pommfritt och aioli.

image

image

Testade även lite nyheter från Eriks såser, Spännande med Sweet Cayenne Bearnaise!

image

Även Somersby har kommit med en nyhet inför sommaren, Sparkling Rosé! Fräsch!

image

image

Hade med min lilla vapendragare till saluhallen som blev sugen på både det ena och det andra.. och som även fick provsmaka massa delikatesser! 😉

image

image