Filodegspaj med Tacofärs och fetaost

Denna paj går extremt snabbt att svänga ihop! 🙂

image

  • 8 ark filodeg
  • 500g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 paket fetaost
  • 1 rödlök
  • 6-7 körsbärstomater
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven ost (el ost i tärningar)
  • salt & peppar
  • olja till pensling
  1. Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan, lägg 4 ark filodeg i botten på en smord pajform, pensla med olja mellan varje lager. Häll över köttfärsen.
  2. Strö över fetaost i bitar, rödlöken i skivor, samt tomaterna .
  3. Blanda samman ägg, grädde och kryddor och slå över pajen, avsluta med den rivna osten.
  4. Lägg 4 ark filodeg som lock över pajen och pensla med olja mellan. Vik upp kanterna på filodegen som ligger under så de ligger under “locket”.
  5. Grädda i 200 grader ca 25 min.

image

image



4 thoughts on “Filodegspaj med Tacofärs och fetaost”

  • Är du inte rädd för att burkarna ska släppa ifrån sig bisfenoler, så det påverkar eller går in i örterna på något sätt?
    Anledningen till att jag frågar är pga att jag själv tänkt sätta i dom konservburkarna, för dom är så fina, men inte vågat riskera något just för den anledningen.

  • Det ser jättegott ut med en så frasig paj med filodeg, jag har provat att göra pajer med vanlig pajdeg och med smördeg men nu måste filodeg också provas =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *