Klappgröt Vispipuuro och en update

Mycket att stå i inför jul, ikväll slog vi in julklapparna och kokade samtidigt lite klappgröt, ingen hit hos barnen men väckte fina minnen för mig när man som liten kom hem med skolbussen från Yttermark lågstadieskola och fick sätta sig vid bordet och äta mammas klappgröt (frasagröitin) som mellis!

image

Vispgröt

  • ca 250 g lingon (Vi la även till 3 msk lingonsylt)
  • 10 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 dl mannagryn
  • en nypa salt

Gör såhär:

Koka bär, sylt och vatten i 10 minuter. Sila bären och ta bort skalen, om du vill ha en slätare gröt. Tillsätt socker och en nypa salt och koka upp. Vispa mannagrynen i den kokande saften och koka försiktigt under omrörning i 10 minuter. Låt svalna något och sedan vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Ät varm eller kall med mjölk och lite socker.

image

Hur vi ska få med detta lass hem till Finland där vi firar jul är en gåta….

image

Lussat har vi gjort, igår var Olivia lucia på förskolejulfesten….

image

Pyntat  och pysslat (massor) till granen har tjejerna gjort….

image

Avslutat höstens dans och haft uppvisning!

image

Varför gå på dans om man inte vill dansa va?! 😉

Testat lite viner och ätit gott med vänner… Amazin Zinfandel till Tacos gick alldeles utmärkt!

image

Varit på Bio med Emmis, Tjuvarnas jul & Trollkarlens dotter…. helt klart sevärd!

image

Testat Pauluns ekologiska syrah, den överraskade och kommer absolut köpas hem igen… Gärna till någon god köttbit!

image



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *